Monday, November 15, 2010

Alexei Gordinil oli näituseavamine 12 novembril ehk alles viimasel reedel. Täna on esmaspäev ja ma ei ole siiani suutnud fotosid teha sellest näitusest kuigi ma käisin avamisel. Galerii Aatrium on väga kena koht kus üldse näitust teha! Kuigi see ei ole elu tuiksoonel, on see siiski hea valik! Inimesi tiirutab näituse läheduses väga palju.
Nüüd olen ma ebamugavas olukorras, sest tahan sõna võtta näitusest, kus esiteks viibisin vaid rekordilised 10 minutit ning teiseks on Alexei mu 50:50 kursavend.
Mulle tundub, et konstruktiivne kriitika tuleb Alexeile kõvasti kasuks, sest ta ei ole kordagi õppejõududelt saadud kriitikat kuulda võtnud ja näha on, et ta kunst jääb temperamentse barjääri taha. Ühesõnaga SEE näitus võis olla Minu maitse oma 7-8 aasta eest seega ma ei ole positiivne. Ei midagi uut ega huvitavat. Photoshopitud, pisikesed, valgustamata, igavad pildid. Sellest näitusest paistsid välja vaid vead. Fotod olid kleebitud kapaplaatidele ja mingil vahepealsel etapil trükikojast näitusesaali olid need kannatada saanud. See ei ole profesionaalne kunst, mis olles näitusesaalis toretseb lömmis kapanurkade, nüridalt lõigatud äärte ning kleepsu ja kapa vaheliste õhupullidega. Uskumatu, et nii vilets ettevalmistus üldse galerii pinnale jõudis. Mul on piinlik! Mõelda, et inimesed käivad neist töödest iga päev mööda, sest nad peavad seal töötama. Ou my god!
Mis värk on ka sellega, et tööde alla ei panda töö nime? Ma saan aru, kui pressiteatel on kirjas kelle ja mis teemaline näitus on, kuid minimalistlikel teostel võiks olla siiski nimi, eriti, kui täpselt samasuguseid fotosid on maa ja ilm viimased 10 aastat täis olnud. Täielik kohvikukunst. St. igaüks võib printida looduspilte välja ja neid ruumi panna aga mis on see, mis eristab kunstnikku tavalisest inimesest? Vaataja ei ole loll kahjuks.
Aleksei oleks vabalt võinud teha oma maalinäituse nende fotode asemel või kõrval. Ta oleks omas elemendis olnud ja jätnud rahvale suurepärase võimaluse näha tõelist Alekseid.

Monday, November 8, 2010

Friday, November 5, 2010

Disaini ja Tarbekunsti muuseumi KÖITEnäitus








































Käisime suurejoonelisel, kuid mitte näpitaval köitenäitusel, kuhu peaksin varsti tagasi minema, sest tuleb välja, et mul polnud sellel hetkel piisavalt aega ega teadmisi, et seal viibida. Tudsin suuremat kohustust Lapini tundi mineku vastu, mis pidi toimuma Kumus.

Linnagaleriis Karel Koplimets & Ivar Veermäe Don´t Be Evil


Jäljenda autot rohelise laseriga.
Minu tehtud valge auto! Krt ma ikka oskan! :D

Draakonis Anna Hints: Tahan lõpetada iseenda kordamise



Hirm ja ootus

Mäetamm Hobusepeas

Ma ei tea, mida ta seal tegi. Millits, keda ei tohi vist enam nii kutsuda. Politsei.
Näitus on küll 3-4 teose võrra suurem, kuid ma eelistasin neid tekste.. kuidagi illustreerivad Mäetamme paremini kui pea taldrikul ja pilt tema genitaalist.
Kui loetavad need piltidelt on.. on raske öelda.
Slave vs. Mäetamm
Dark Hair vs. Mäetamm
Lady Gaga vs. Mäetamm
Van Damme vs. Mäetamm
Ei midagi uut siin ilmas
Väike austusavaldus Leedsi projektile...
Nii lahe on vaadata, kui inimesed räägivad tähtsatest asjadest vindise peaga.
Seems important - it isin´t!
Väga klassikaline näituse avamine, kui välja arvata rahvarohkus. Teemad on samad. Peegeldab enda olukordi aga ei lisa midagi uut juurde. Lõpetatakse näitus ikka õues juttu rääkides. Tore ikka ja jälle!